Del sidenÅrsberetning for 2023-2024.


Så fik vi startet op på en ny sæson, dog som vi plejer med at tage på en sommer-udflugt. I år tog vi til Møgeltønder for at besigtige Schackenborg slot , kro og kirken.

Der er pr. april 2023 143 medlemmer deraf  var 64 med på turen, der startede med  kaffe og æblekage, der blev serveret i Herskabsstalden, der hører til slottet.

Efter kaffen blev der inddelt i to hold med 30 på hver, og så var der rundvisning på hele slottet. Det blev en lang tur, over en time, men med gode fortællere.

De, der ikke gik med på rundvisningen, gik lidt rundt i Møgeltønder. Desværre var vi ikke så heldige med vejret, da det begyndte at regne, men sådan er den danske sommer. Bussen kørte derefter til Øster Højst kro, hvor der var dækket flot op med duge og lys og servietter. Det hele var klar da vi kom og alle fik serveret det største og flotteste stjerneskud. Supergod og hurtig betjening, da bussen afgik allerede kl. 18.30 til Vojens. Der blev hyggesnakket i bussen og det blev alt i alt en rigtig god dag.


Som noget nyt har vi i år prøvet at lave et par eftermiddagsaktiviteter, og det første bød på et besøg af en ambassadør for Julemærkehjemmene i Danmark. Peter fortalte med stor succes om ”De skøre og vilde 1960’ere” – et emne, som vi alle kunne nikke genkendende til. Der var 54 piger der deltog, og hele deltagerbeløbet gik direkte til Julemærkehjemmene.


Lattermusklerne blev rørt da Anders Bonde kom til Vojens….. hans foredrag handlede om ”Når bonden lægger seletøjet tager konen bukserne på” , utrolig engageret mand - også her var der mødt 58 piger op.


Det største og nok det dyreste arrangement var Trine Gadeberg, der trak rigtig mange piger ud af busken. 101 var tilmeldt. Desværre blev jeg selv syg, øv, det havde jeg glædet mig så meget til. Hun har været utrolig svær at få fat på, og endelig lykkedes det.


Det blev en super aften med skøn underholdning, dertil kunne man for billige penge købe sig et glas vin.


Julefrokosten forløb som altid planmæssigt, desværre blev Edith pludselig syg og måtte tage hjem og dermed også vores hjælper Flemming i køkkenet. Så var gode råd dyre. Heldigvis meldte Edith og Flemmings datter, Dorte og min Thomas sig som hjælpere, og de havde fint styr på det hele. I år havde vi bestilt maden fra Maugstrup Kro, denne gang som buffet, så det gav lidt mere arbejde, men det gik. Der var 71 piger med til frokosten. Underholdningen var, som året før, VisVocal – super! Og senere var der amerikansk lotteri med fine præmier. Det blev som sædvanlig en rigtig god aften.


2024 startede vi op med et eftermiddagsarrangement, Anne Helene, der fortalte om sin tur med barnevogn fra Skagen til Kruså. En utrolig  pige, der har været så meget sygdom igennem men sikken et humør hun havde. Et  skønt og eftertænksom foredrag.


Så indtog BamseMadsen og fruen scenen. Det var en dejlig aften fyldt med kendte sange, som alle jo kunne synge med på. Vi havde også denne aften mulighed for at købe et glas vin eller vand , og det faldt også denne aften i god jord. Desværre er det svært at få plads til alle glas i opvaskemaskinen, så derfor har vi købt gode plastikglas, som vi tager vi dem med hjem og vasker op……. Ja, der er mange mærkelige opgaver i bestyrelsen!! Der var 67 piger denne aften.


Vores besøg af diætist Anne fra Aarhus blev en stor succes og alle nød hendes friske og sjove måde at fortælle på. Der var 80 deltagere denne aften.


Krisecenteret fra Haderslev stillede med to personer. Desværre uden deres pc, som ellers skulle have været brugt til at vise billeder på det store lærred. Øv, det var da underligt at komme uden pc,  da det var aftalen med dem. Desværre var der også lidt med at de ikke talte højt nok, men det hjalp lidt efter kaffepausen. Det var ellers spændende at høre hvad man som frivillig kunne være for Krisecentret. De gør det godt, og de fik også et pænt beløb med hjem til centret. Der var 50 deltagere denne aften.


Endelig fik vi – efter mange og lange overvejelser – sendt invitationen ud til vores sommerudflugt. Det bliver til en tur den 15. maj til ”Humlemagasinet” i Harndrup på Fyn. Der er allerede mange tilmeldinger og der er bestilt bus, foredrag, kaffe og lagkage og efterfølgende spisning på Harndrup Forsamlingshus. Det tegner til at blive en god tur. Så håber vi bare på at vejret er med os.

Det er jo et af de dyre arrangementer, men vi synes nok at vi kan være bekendt at ofre lidt mere på en sådan tur. Der er plads til rigtig mange, så det er bare med at få sig meldt til – I kan nå det endnu. Det fine vejr har vi bestilt. Og hov – så fik vi da igen lige 10.000 kr. fra § 79, jamen hvor det går godt, og så fik vi da lige igen en glad kasserer…..

 

Hjemmesiden kan i finde på www.vojenspigeklub.dk og på facebook finder i siden der hedder Vojens Pigeklub, der kan i finde oplysninger om klubben. Men husk, at i må ikke melde jer til arrangementer der, men ringe eller sms’e til vedkommende, der tager imod tilmeldingerne.

Så kommer lige det sædvanlige:    …….. HUSK nu at evt. framelding skal være til den person der står på programmet for det aktuelle arrangement, da det jo er hende, der har listerne. Framelding efter tilmeldingsfristen koster arrangement-prisen… og det kan vi ikke lave om på. Arrangementet, lokaler og mad er bestilt og skal jo betales uanset om man kommer eller ej.


Nu starter så næste sæson, og vi har godt gang i aftalerne, ja, programmet er faktisk færdigt, og igen har vi et spændende program klar.  Det bliver rigtig spændende og vi håber at i alle vil støtte op om arrangementerne. Vi udsender som vi plejer nyt program i løbet af august måned. Denne gang sendes programmet ud til 150 medlemmer.

Vi har fået 21 nye medlemmer i løbet af året – det er superfint. Alt det ved kassereren mere om.


Vi har i år afholdt 4 bestyrelsesmøder. Det er laaange og konstruktive møder hvor vi altid får noget lækkert at spise (for egen regning, naturligvis) og vi arbejder rigtig godt sammen, så tak til bestyrelsen for godt samarbejde, og tak til jer alle fordi i bakker så godt op omkring klubbens arrangementer. Osse tak til de af Jer, der er så flinke at hjælpe til når vi mødes.

 

Den 17. april 2024/Aase Raahauge Larsen, formand----------------------------------------------------Årsberetning 2022-2023Vi var i april 2022 i alt  164 medlemmer. Vi er pr. april 2023 143 medlemmer. Desværre er det gået lidt ned. Der er en del der har meldt sig ud og har givet os besked om, at de ikke vil være medlem mere, nogle er afgået ved døden, nogle er flyttet fra byen, men der er også nogle, der bare ikke betaler. Jeg vil bede jer om, at hvis i ikke har lyst til at være med, så gi besked til os, så vi har styr på hvem der er medlem.


Vores første arrangement var et møde med ”Toner af guld” – en aftale som vi flere gange har måttet aflyse på grund af coronaen. Der var 41 piger der oplevede ”Sange fra Sound of Music” med et ægtepar, der fortalte og sang så intet øje var tørt. Sikken en stemme både Dynes og Helle har. Det blev en rigtig dejlig aften, der sluttede med hjemmebagte boller med  pålæg.


Så prøvede vi noget nyt, nemlig af lægge vores arrangement om eftermiddagen. Det var besøget ved Lokalhistorisk Forening i Vojens. Desværre var kun 25 tilmeldt, men de der deltog fik en fin eftermiddag. Else Hansen fra foreningen havde bagt kager der relaterede til gamle dage, og det faldt i god jord. Der var kringle, rugbrødslagkage, to forskellige andre lagkager, kiksekage, honningkage og så var der gode råd.

Vi må se, om vi fremover kan lave – i hvert tilfælde eet efter-middagsarrangement.


Klubben havde i lang tid prøvet at finde et rigtigt kendt navn til at komme til Vojens. Det lykkedes at få fat i den kendte TV-læge Peter Qvortrup Geisling. Han er ikke lige sådan at få fat i. Man skal igennem et bookingfirma, og det koster kassen at få ham herned, men…. Han kom, og ikke mindre en 77 havde tilmeldt sig denne aften. Det blev en forrygende aften, hvor han fik pigerne til at grine allerede ved ankomsten…. Noget om hæmmorider, han var så festlig, men der var også megen alvor i hans foredrag. Han kunne fortælle længe, og han svarede på forskellige spørgsmål. Vi havde til kaffen indkøbt rigeligt med sandwichboller med forskelligt fyld, så alle var tilfredse med en skøn aften, så pyt med at det var dyrt……


Hov….. Så fik vi lige 5.000 kr. fra § 18 (frivilligcentret Haderslev) – det var da en hjælp til den dyre aften med vores kære TV-læge….


Julefrokosten sidst i november blev en kæmpe succes.

Vi havde i år valgt igen at holde den i Sognegården og det havde 70 piger taget imod. I år havde vi bestilt de lækreste platter fra Bager Nielsen og det fortrød vi ikke. De var rigtig gode og så var der ris a la mande bagefter. Vi havde igen Flemming i køkkenet  og det er bare så fint at vi i bestyrelsen ikke skal stå i flere timer når I andre er gået hjem. Bestyrelsen møder flere timer inden start for at flytte borde og stole og dække bord og alt det, som skal gøres klar og hyggeligt inden i kommer.


Vi havde jo lovet overraskelser i løbet af aftenen, og det fik i. En kæmpe overraskelse var, da der kom et syngende kor ind ad døren og sang den skønneste sang om Africa. Det var 16 skønne mænd og kvinder fra gruppen VisVocal  som underholdt os i en hel time med de skønneste julesange, hold da op, hvor var det godt. Sikken en sangglæde, hvor var det godt.


I løbet af aftenen blev der afholdt et amerikansk lotteri som bestyrelsen havde indkøbt gevinster til. Til kaffen var der Kirstens hjemmebagte småkager og Helgas lækre chokoladestykker. Vi gik alle hjem med ønsket om en Glædelig Jul og et Godt nytår, og ikke mindst i højt humør efter en rigtig dejlig aften.


Vi startede op i 2023 med en festlig aften sammen med folketingspolitiker Hans Christian Schmidt, der med masser af humor og fællessange fik os alle til at more os. Aftenen afsluttedes med kaffe og lækre fastelavnskager……


Kaj Ross Hansen, der er tidligere pilot, flyverpræst og tidligere præst i Skrydstrup Kirke og i det hele taget en supergod fortæller, besøgte os i februar måned. Det blev også en god aften. Denne gang stod kagen til kaffen af hjemmelavede æblekager, som bestyrelsen havde fremstillet.


Besøget ved Friis og Schmidt – 2 aftener med 40 personer tilmeldte hver gang gik også godt. Atter to gode aftener med gode ideer til foråret og sommerens mode. Tak til vores modige modeller – det klarer I jo så godt.


Vores sidste arrangement er jo vores sommerudflugt som vi ser frem til i maj måned. Der er sendt mail ud til alle dem, der har en mailadresse, resten er afleveret i postkasser, og som i kan se både på facebook og på vores hjemmeside, er hele programmet lagt ud, så det er bare at melde sig til.


Det er jo et af de dyre arrangementer, men vi synes nok at vi kan være bekendt at ofre lidt mere på en sådan tur. Der er plads til rigtig mange, så det er bare med at få sig meldt til – I kan nå det endnu. Det fine vejr har vi bestilt. Og hov – så fik vi da lige 10.000 kr. fra § 79, jamen hvor det går godt, og så fik vi da lige en glad kasserer…..

 

Hjemmesiden:

Som nok nogle af jer har fundet ud af, har der været en del problemer med at komme ind på vores hjemmeside. Det skyldes, at den hjemmeside vi i sin tid købte var en 1-2-3-hjemmeside, og den har fungeret udmærket. Den er så i oktober blevet opkøbt af noget der hedder one.com.

Den gamle hjemmeside er så blevet overflyttet til den nye, meeen det er så med helt nye måder at arbejde på. Jeg er jo ikke ekspert, men jeg prøver at gøre det så godt som jeg kan, men i må bære over med at der måske sker noget uforudset. Hjemmesiden skal stadig kunne hentes på adressen www.vojenspigeklub.dk

 

Så kommer lige det sædvanlige:    …….. HUSK nu at

 Evt. framelding skal være til den person der står på programmet for det aktuelle arrangement, da det jo er hende, der har listerne. Framelding efter tilmeldingsfristen koster arrangementprisen… og det kan vi ikke lave om på. Arrangementet, lokaler og mad er bestilt og skal jo betales uanset om man kommer eller ej.

 

Nu starter så næste sæson, og vi har da allerede noget i tankerne. Vi udsender som vi plejer nyt program i løbet af august måned.

I 2012 blev jeg valgt ind i bestyrelsen i Pigeklubben og allerede året efter blev jeg udnævnt til formand……. Det er så i år 10 år siden jeg blev formand og det har jeg været rigtig glad for. I er jo mange ”rigtig søde og friske piger” at være sammen med.

Vi har i år afholdt 4 bestyrelsesmøder.

Jeg vil gerne sige tak til bestyrelsen for godt samarbejde, og tak til jer alle fordi i bakker så godt op omkring klubbens arrangementer. Osse tak til de af Jer, der er så flinke at hjælpe til når vi mødes.

 

Den 19. april 2023/Aase Raahauge Larsen, formand